2021.11.18.

AJÁNLÓ: LONGINES RECORD COLLECTION

A 2017-ben bemutatott Longines Record a svájci Longines óragyártó első C.O.S.C tanúsítvánnyal ellátott óra családja. …

Hiánypótló kollekció, melyet nagyon várt már a nagyérdemű közönség. Mit fán terem a certifikált kronométer?  Certifikált kronométernek nevezzük a svájci COSC laboratóriumaiban bevizsgált és tanúsított órát.

Öt svájciórakészítő kanton (Bern, Genf, Neuchâtel, Solothurn és Vaud) és a svájci óraipari szövetség 1973-ban hozta létre a Contrôle Officiel Suisse des Chronom?tres – COSC nevű független szervezetet, ami az órák pontosságának bevizsgálásával foglalkozik az óragyártók számára, és az eredményről tanúsítványokat állít ki. Az ISO 3159 szabvány határozza meg, hogy milyen mechanikus karóra számít kronométernek. A teszteket 16 napon keresztül végzik, az óra öt helyzetében és háromféle hőmérsékleten (az első tizenegy napon 23 °C-on, a 12.-en 8 °C-on, a 13.-on 23 °C-on, a 14.-en 38 °C-on, a 15-16. napon 23 °C-on). Ez alatt az óra pontosságát és egyenletes járását, illetve az ettől való eltérést mérik, és az eredményekről egy speciális igazolást, ún. „certifikát”-ot állítanak ki, illetve a teszt sikeres elvégzését egy egyedi azonosító számmal az óra szerkezetében mechanikusan rögzítik. Nagyságrendileg évente kb. 1 millió tanúsítványt ad ki a COSC, azonban ez a mennyiség a svájci óragyártásnak mindössze 3%-át teszi ki.

Ebbe a kis százalékba most bekerült a Record család összes órája is. Az egyébként megkérdőjelezhetetlen órás szakértelmet most már a C.O.S.C pecsétje is garantálja a Longines óráknál.

Mint, minden Longines óránál a Record-nál is, első ránézésre a klasszikus elegancia és az a fajta nemes letisztultság köszön vissza, ami miatt még, ha márka logó nélkül is találkoznánk vele, tudnánk, éreznénk, hogy ez bizony egy Longines óra. A rendelkezésre álló négy méret (26, 30, 38,5, 40mm) elég mozgásteret mindkét nem számára a választás során. A számlap színek és indexek meg még inkább – 2 féle fekete, matt fehér, ezüst és kék változatai jól harmonizálnak a kékített acél, a ródiumozott vagy a natúr acél szín mutatókkal. Index tekintetében elérhető sima indexes, római számos, arab számos és gyémánt indexes verzió is. A szépen kidolgozott calatrava-stílusú polírozott tok és a hozzá csatlakozó elegáns krokodilbőr szíj vagy nemesacél csat kettőse harmonikus látványt nyújt az ember kezén. Ezzel a kollekcióval a svájci Longines-nak újfent sikerült a letisztult eleganciát megtestesítenie. Az itt látható Longines Record óra megvásárolható üzleteinkben és elérhető webshopunkban. további készleten lévő Longines órákat itt talál. Minden egyéb verziót egyedi megrendelés útján tudunk biztosítani kedves vásárlóink számára. Várjuk Önöket szeretettel üzleteinkben.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down