2021.11.24.

AJÁNLÓ: CERTINA DS PH200M POWERMATIC 80

Az elmúlt pár évben mind a japán, mind az európai óragyártók előszeretettel nyúlnak vissza az eltelt ötven év valamelyik sikeres modelljéhez, amelyet kisebb-nagyobb módosításokkal igyekeznek a XXI. századi ember stílusához igazítani. …

Az 1967-ben debütált Certina DS PH200M is szerencsére erre a sorsa jutott. A 60-as évek végére a Certina búvárórái több nemzetközi tesztet sikeresen véve (Tektite I.-II. , SEALAB I.-II.) felkerültek mind az amerikai Navy SEAL, mind az ausztrál királyi haditengerészet búvárjainak csuklójára.

Ebből az érából való a fent említett vintage Certina DS PH200M. Az eredeti óra akkoriban szerfelett nagynak tűnő 40 mm-es átmérőjét az újragondolt modellnél 42,8 mm-re növelte, így a mai trendbe beleillő átlagos, közepes méretet ért el. A nevéből adódóan 200 méteres vízállóságú az óra, természetesen menetes koronazárral látták el, illetve a jól bevált és bizonyított DS rendszer is megtalálható ennél az óránál is. (A Certina DS struktúrájának rövid bemutatóját egy előző cikkünkben megtalálják.) Ez a széria is megkapta a Swatch Group Powermatic 80-as fantázia nevű 80 órás járástartalékú szerkezetét, melynél egy teljesen új mérlegrugót alkalmaznak, amelyet Nivachronból (TM) készítettek. Ezt az innovatív anyagot azért fejlesztették ki, hogy növelje a mágneses mezőkkel szembeni ellenállást. A svájci gyártmányú mérlegrugó titán alapú, ezért kivételesen ellenáll a hőmérséklet változásoknak és hihetetlenül ütésálló. Ezen újításokon és a tok méret minimális növelésén túl a Certina törekedett egy igazán retró stílus búváróra létrehozásán. Gyönyörű, stílusos heritage búváróra a svájci Certinától. DS rendszerrel és 80 órás járástartalékú automata szerkezettel rendelkező, karcálló kerámia lünettával ellátott sötét számlapos óra, mely nemesacél óratokkal, tükröződésmentes zafírkristály óraüveggel, valamint nemesacél óracsattal készült. Menetes koronazárral szerelt óra 200 méterig vízálló, így tökéletes választás úszáshoz, vízi sportokhoz vagy akár búvárkodáshoz is. Az itt látható Certina DS PH200M óra elérhető a budapesti üzletünkben és megvásárolható webshopunkban. Minden egyéb verziót egyedi megrendelés keretében tudunk biztosítani kedves vásárlóink számára. További készleten lévő Certina órákat itt talál. Várjuk Önöket szeretettel üzleteinkben.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down