2021.08.15.

AJÁNLÓ: LUMINOX SCOTT CASSELL DEEP DIVE

Scott Cassell neve ismerősen csenghet a búvárkodásban jártas emberek, illetve az óceáni élővilággal kapcsolatos természetfilmek kedvelői számára. …

Forgatott többek között a Discovery Channel-nek, az Animal Planet-nek, BBC-nek és a History Channel-nek is a tengerek és óceánok élővilágáról. (2006-ban Ő volt az első aki az óriás Humboldt kalmárt természetes közegében filmre vette.) Ennek a férfinak hivatalosan több mint 13.000 merült órája van és Ő tartja a búvárvilág leghosszabb megtett távolságú rekordját: 9,5 óra alatt úszott 52 mérföldet (83.6 km).  Nem is lehetne hitelesebb ember tanácsát kikérni egy komoly búváróra megtervezésénél. A svájci Luminox cég és Scott Cassell partner kapcsolata nem új keletű, nem először adja a nevét és szakértelmét a Luminox egy-egy óracsaládjához, beleértve az új Deep Dive 1550-es szériát is.

Ezek a modellek is a Luminox által kifejlesztett Carbonox tokkal készültek. A Carbonox egy szén alapú rendkívül strapabíró, tartós anyag, mely 6x könnyebb, mint az acél, és 3x könnyebb, mint a titán. Mivel fémet nem tartalmaz, így antiallergén és antimágneses. Ezenfelül időjárásálló, ellenáll a kémiai behatásoknak és alacsony a hőtágulása. Mivel ténylegesen búvárórának szánt modellről van szó, így nem meglepő, hogy a 1550-es széria is meg kapta a Luminox által szabadalmaztatott BLS (Bezel Locking System) elnevezésű biztonsági zárrendszerét, amely első ránézésre egy nyitható-zárható koronavédőnek tűnik, de ezen túl okos módon, bezárt állapotában lezárja a búvár lünettát is, így véletlen külső behatás miatt sem tud az előre beállított lünetta elmozdulni egyik irányba sem. A víz alatti sötétségben a jó leolvashatóságot a már jól bevált LLT technológia biztosítja. A megszokott lumineszcens festékkel szemben, mely csak feltöltődés után világítanak kevés ideig, az LLT technológia alapja a folyamatosan világító trícium gáz, mely boroszilikát üveg kapszulákba zárva 25 éven keresztül azonos erejű fény leadására képes, külső tényezőktől nem függnek, tehát sem napfény, sem elem nem szükséges a világításhoz.  A koronazáras 300 méterig vízálló modellek megbízható svájci quartz szerkezettel és tükröződésmentes, karcálló zafírkristály üveggel szereltek. Az itt látható Luminox Scott Cassell Deep Dive karóra a készlet erejéig most 20%-os árengedménnyel megvásárolható a budapesti üzletünkben és elérhető webshopunkban. További készleten lévő Luminox órákat itt talál.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down