2021.08.01.

AJÁNLÓ: THE LONGINES LEGEND DIVER

A Longines minden egyes órájában benne van a múlt tisztelete és szeretete. Különösen igaz ez a régmúlt nagy sikereinek újragondolt kiadásaira is. …

A Heritage automata modellek, mint Legend Diver, tisztelgés az úttörő szellem iránt, amely a Longines tervezőit inspirálta a kezdetektől fogva.

A márka órái számos úttörőt kísértek kalandjaikban földön, vízen, levegőben. Az 1961-ben Ervin Piquerez SA (EPSA) által szabadalmaztatott iker koronás Super Compressor tok átmérője hű maradt az eredeti Legend Diver 42 mm-es méretéhez, az óratok és a szíjtartó fülek vastagsága növekedett, de nem zavaró mértékben. Természetesen az óraüveg is már a sokkal időtállóbb, karcálló, tükröződésmentes, zafírkristályból készült. Az EPSA 1956-ban adta ki szabadalmaztatott technológiáját, és egészen az 1970-es évek elejéig gyártotta. Ebben az időben több mint 100 óragyártó, többek között olyan nagy nevek, mint Jaeger-LeCoultre, Hamilton, Bulova, Wittnauer, Benrus, IWC, Blancpain, Bucherer, Tissot és Universal Geneve alkalmazták a Super Compressor tokokat az óráikban. Igen népszerű volt és jó okkal. A Super Compressor tokok lehetővé tették a búvárok számára, hogy több időt töltsenek a mélyben anélkül, hogy aggódniuk kellene a szelepek vagy tokok és óraüveg miatt. Az EPSA Super Compressor lehetővé tette, hogy az óra hátsó része szorosabban lezáruljon, ahogy az óra egyre mélyebbre merül. A Jelenleg több változatban is elérhető férfi Legend Diverek 72 órás járástartalékú, 25.200-as lengésszámú L.888-as kaliberekkel vannak szerelve. Szerencsére a heritage órákat kedvelő hölgyekre is gondoltak, 36 mm-es átmérővel és a 45 órás járástartalékú 28.800-as lengésszámú L592-es szerkezetekkel szerelt női verziók is elérhetőek, szintén többféle kiadásban. Bármely modell egyedi rendelés keretében elérhető a Babós Szalon jóvoltából, az itt látható The Longines Legend Diver órák megvásárolhatóak szalonjainkban vagy webáruházunkban. Várjuk Önöket szeretettel üzleteinkben.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down