A klasszikus szellem lényege az óragyártásban

Longines Heritage Military

Dübörög a 60-as 70-es évek ikonikus modelljeinek újrakiadása az óra világban. A Longines most sem állt be a sorba, ők pár évtizeddel hátrébb pörgették az idő kerekét.

A  nagy múltú saint-imier-i társaság ezúttal egy a korai 40-es években a Brit Királyi Légierő (RAF) számára készült modelljét vette elő és alakította át kismértékben a kor igényeinek megfelelően, kellően figyelve arra, hogy megmaradjon a modell autentikus mivolta. A modern kor divatja megkövetelte, hogy az eredeti 32,5 mm-es tok átmérőt megnöveljék, jó kompromisszumot kötöttek a 38,5 mm-es tok mérettel. Még így is, hogy csaknem 20%-kal fokozták az átmérőjét sikerült megtartani az adott korszakra jellemző nagyságot. A túlméretezett felhúzó is a repülés hős korának emlékeztetője, amikor a koronának elég nagynak kellett lennie ahhoz, hogy pilótakesztyűben is gond nélkül hozzáférhető legyen. A gyönyörű kékített mutatók jó leolvashatóságot biztosítanak a tükröződésmentes zafírkristály üveg mögött.

Az eredeti patina reprodukálásánál külön hangsúlyt fektettek az egyediségre. A számlapon található az oxidációt kopírozó fekete pöttyök véletlenszerű alkalmazásából adódóan nem találkozunk 2 ugyanolyan számlapú órával. Az egyediséget és a 40-es évek szellemét hivatott képviselni az ,,Automatic” felirat elhagyása is az óra számlapjáról. (Érdekességképpen a Longines jelenlegi kollekciójában ez az egyetlen modell, ahol a számlapon nem található automata jelölés). A Master Collection és a Saint Imier Collection 3 mutatós változatainál is használt 25.200-as lengésszámú, 64 órás járástartalékú L888.2 típus számú szerkezettel szerelték. Mint a legtöbb Heritage modell, ez az óra is egyedi dobozt kapott, melyben egy a bőrszíjhoz hasonló zöldes árnyalatú NATO szíj és a szíj cseréjéhez szükséges szerszám kapott helyet.

Az óra megvásárolható az Aréna Mall-ban található szalonunkban.

2019.04.08.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.