A mechanikus órajongók álma: Longines Master Collection Moon Phase Chronograph

 

Hagyományos óragyártó cégként a Longines kezdetektől fogva kivételes órákat gyárt. Ma a Longines Master Collection tökéletesen szemlélteti azt a vállalati ethoszt, amint azt a 2005-ös bevezetése óta e sorozat által elért sikerek is megmutatják. A Longines mesterien kivitelezett időmérője minden mechanikus órarajongó álma.

Amikor a hosszú évek tapasztalata tekintélyes szakértelemmel párosul, akkor beszélünk a svájci illetőségű Longines cég Master Collection családjáról. A világhírű svájci gyár impozáns kollekciója a mechanikus órakészítés tradícióját hivatott bemutatni a meglévő és leendő Longines óra tulajdonosok számára. A prémium óra család minden egyes darabjában benne van a múlt tisztelete és szeretete.

A Longines prémium családjának holdfázis kijelzős kronográf órájának arányait, méreteit tekintve, kitűnő döntés volt a 40 mm-es tokméret, így még vékony csuklón is jól tud mutatni egy mechanikus kronográf óra. A Longines Moon Phase Chronograph számlapja elsőre zsúfoltnak tűnhet, viszont jobban megnézve, nagyon is jó leolvashatóságot biztosít a viselőjének.

Holdfázis kijelző, 12 órás gyűjtővel 6 óránál, kis másodpercmutató, egy 24 órás kijelzővel kiegészítve 9 óránál. A 30 perces gyűjtő, nap/hónap kijelző ablakkal pedig 12 óránál található. A dátum kijelzése pedig centrális úton történik. A számlap bal oldali ,,zsúfoltságát” jól ellensúlyozza a jobb oldal letisztultsága a hangsúlyos Longines felirattal és logóval. A számlap textúrája, elrendezése, a kékített mutatók látványa, garantáltan oda fogja vonzani a szemet.

 

A szerkezet alapja az ETA Valjoux 7751 bázisú, módosított Longines L687-es szerkezete. A 28.800-as lengésszámú 54 órás járástartalékú szerkezet ezenfelül oszlopkerekes vezérlést is kapott. Ez a kronográf kezelésének kifinomultabb módja, és egyben precízebb is, mint az alap 7750-es karos megoldása.

Az L2.673.4.78.3 referenciaszámú Longines Master Collection holdfázis kijelzős, automata kronográf modellje jó alternatíva, ha egy igazán klasszikus, megbízható mechanikus kronográf órát keresnénk ebben a szegmensben, de szeretnénk a lélektani 1.000.000 forint alatt maradni.

 

Az alábbi modell és kék színváltozata megvásárolható a budapesti Aréna Mall-ban található szalonunkban. Minden egyéb verziót egyedi megrendelés útján tudunk biztosítani kedves vevőink számára.

 

Várjuk Önöket szeretettel üzleteinkben.

Írta: Gyura Sándor

2020.02.09.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.