Junghans FORM A 100 Jahre Bauhaus

Idén a Bauhaus 100. évfordulója alkalmából a Junghans bemutatott egy, 1000 darabra korlátozott,  limitált kiadású FORM A automata időmérőt, melyen a négyzet alakú óra indexek Johannes Itten 12 színárnyalatát reprezentálják.

Johannes Itten svájci festő és művészetpedagógus volt, a Bauhaus korai korszakának meghatározó személyisége. A művész akkoriban új színelméletet fejlesztett ki, mellyel gyakorlati útmutatást kíván adni mindazoknak, akik értelemszerűen óhajtják kiaknázni a színekben rejlő esztétikai, kifejezésbeli, kompozíciós és egyéb lehetőségeket. 1961-ben elkészítette a Színkerék című kompozícióját, melyet mind a mai napig használnak, mint egyfajta etalont.

A három alapszínen alapul (kék, sárga, piros), melyből három másodlagos szín keletkezik (narancs, zöld és lila). Ha ezek közül a másodlagos színek közül az egyiket újra összekeverjük egy elsődleges színnel, akkor a hat harmadlagos szín jelenik meg. Ez biztosítja a 12 színt, melyeket Johannes Itten a Színkerékben mutat be és ezt ültette át a Junghans a FORM A számlapjára egyedülálló és kifejező módon.

Paramétereit tekintve a szóban forgó órát egy J800.2-es típusjelű 38 óra járástartalékkal bíró automata szerkezettel szerelték. Maradtak a Form családnál már megszokott 39,3 mm-es tokméretnél. Karcálló, tükröződésmentes sík zafírkristály üveget kapott a front oldalon, a csavarozott hátoldalon pedig egy színezett ásványi üvegen keresztül csodálhatjuk meg a szerkezetet. Stílusos milánói csattal szerelt modell, limitáció lévén természetesen saját dobozzal került forgalomba.

Budapesti üzletünkben 1 darab várja leendő új tulajdonosát!

2019.07.14.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.