LONGINES CONQUEST VERY HIGH PRECISION

Very High Precision: Nagyon nagy pontosság. Nem új ez a kifejezés a Longines életében, 1984-ben mutatták be az első modellt, mely aztán valamiért mégis feledésbe merült. St. Imiér-ben azonban újra gondolták és most élheti reneszánszát. Az új verziókat tavaly Bázelben mutatták be, a kedvező fogadtatásnak hála idén frissített modelleket kaptunk, két kronográfot öröknaptárral és egy különkiadást.

Sokan azt gondolják, hogy az órásmesterek és mérnökök kizárólag a mechanikus szerkezetekben lelik örömüket és csak ezekben élik ki a végletek, a minél precízebb időmérés hajszolását. Tévednek! A Longines-nál, bőven akadnak olyan mérnökök, akiknek feladata a kvarc szerkezetek tökéletesítése – az ő munkájukat dicsérik az olyan szerkezetek, mint a Longines Conquest VHP legújabb verziójában is dolgozó, hő-kompenzált kvarc L289.2.M szerkezet.

Mennyire pontos a „nagyon pontos”? A V.H.P. – ahogy a neve is utal rá - egyik legfontosabb különlegessége a pontossága. -. Évi +/- 5 másodperc a megengedett járáseltérése, ami a kvarcok között is kimagaslónak számít. Másik különlegessége a GPD (Gear Position Detection), ami összehasonlítja a mutatók pillanatnyi állását a ténylegesen kijelzendő idővel és szükség esetén korrigál. Ez azt jelenti, hogy ha külső behatás, ütődés, mágneses tér hatására a mutatók elmozdulnának abból a pozícióból, ahol éppen lenniük kéne, akkor a GPD a léptetőmotorok segítségével azonnal visszaállítja a mutatókat a helyükre. Természetesen az előreprogramozott öröknaptár megmaradt a szerkezetben. Az új kronográfok kétféle méretben (42 és 44 mm) és három féle számlappal – karbon mintás, sötét kék és fehér -  érhetőek el.

2018.09.09.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.