Scott Cassell és a Luminox Deep Dive 1550 széria

Scott Cassell neve ismerősen csenghet a búvárkodásban jártas emberek, illetve az óceáni élővilággal kapcsolatos természetfilmek kedvelői számára.
Forgatott többek között a Discovery Channel-nek, az Animal Planet-nek, BBC-nek és a History Channel-nek is a tengerek és óceánok élővilágáról. (2006-ban Ő volt az első aki az óriás Humboldt kalmárt természetes közegében filmre vette.)

Ennek a férfinak hivatalosan több mint 13.000 merült órája van és Ő tartja a búvárvilág leghosszabb megtett távolságú rekordját: 9,5 óra alatt úszott 52 mérföldet (83.6 km). 

Nem is lehetne hitelesebb ember tanácsát kikérni egy komoly búváróra megtervezésénél. A svájci Luminox cég és Scott Cassell partner kapcsolata nem új keletű, nem először adja a nevét és szakértelmét a Luminox egy-egy óracsaládjához, beleértve az új Deep Dive 1550-es szériát is. 

Ezek a modellek is a Luminox által kifejlesztett Carbonox tokkal készültek.

A Carbonox egy szén alapú rendkívül strapabíró, tartós anyag, mely 6x könnyebb, mint az acél, és 3x könnyebb, mint a titán. Mivel fémet nem tartalmaz, így antiallergén és antimágneses. Ezenfelül időjárásálló, ellenáll a kémiai behatásoknak és alacsony a hőtágulása.

Mivel ténylegesen búvárórának szánt modellről van szó, így nem meglepő, hogy a 1550-es széria is meg kapta a Luminox által szabadalmaztatott BLS (Bezel Locking System) elnevezésű biztonsági zárrendszerét, amely első ránézésre egy nyitható-zárható koronavédőnek tűnik, de ezen túl okos módon, bezárt állapotában lezárja a búvár lünettát is, így véletlen külső behatás miatt sem tud az előre beállított lünetta elmozdulni egyik irányba sem.
A víz alatti sötétségben a jó leolvashatóságot a már jól bevált LLT technológia biztosítja. A megszokott lumineszcens festékkel szemben, mely csak feltöltődés után világítanak kevés ideig, az LLT technológia alapja a folyamatosan világító trícium gáz, mely boroszilikát üveg kapszulákba zárva 25 éven keresztül azonos erejű fény leadására képes, külső tényezőktől nem függnek, tehát sem napfény, sem elem nem szükséges a világításhoz. 

A koronazáras 300 méterig vízálló modellek megbízható svájci quartz szerkezettel és tükröződésmentes, karcálló zafírkristály üveggel szereltek. Méreteit tekintve, karakteres búváróraként 45 mm-es tok átmérővel rendelkeznek és 24 mm széles kaucsuk szíjat kaptak. 4 színváltozatban kapható, ebből 3 színváltozat elérhető a budapesti szalonunkban.

2019.06.27.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.