DS Action Day-Date Powermatic 80 Férfi óra

CERTINA DS Action Day-Date Powermatic 80 Férfi óra

Referenciaszám: C032.430.11.051.00

Specifikáció:

Méret:
Hosszúság: 41 mm
Szélesség: 41 mm
Szíj méret: 20 mm

Certina DS Action Automatic: A nagy nevű svájci Certina cég Aqua kollekciójának legismertebb tagja. A DS rendszerrel és 80 órás járástartalékkal rendelkező automata szerkezettel ellátott DS Action modellek, strapabíró tokozása és emelt járástartaléka miatt egyedülállóak ebben a kategóriában.

229 900 Ft

Készleten.

Mennyiség:
A maximum megvásárolható mennyiség 1 db!
Nem: FérfiÓratok: Fém
Óratok anyaga: Rozsdamentes acél óratok (316L)Szíj/csat anyaga: Fémcsat
Szíj/csat: FémÓraüveg: Zafír kristály, tükröződésmentes felületkezeléssel
Szerkezet: Automata szerkezetVízállóság: 20 bar (200 m) nyomásig vízálló
Működési elv: MechanikusÓratok formája: Kerek
Számlap szine: Sötét

Certina DS Action Diver Automatic: Masszív, időtálló, extrákkal felvértezett svájci óra a Certinától. DS rendszerrel és 80 órás járástartalékú automata szerkezettel rendelkező, sötét számlapos óra, mely nemesacél óratokkal, karcálló, tükröződésmentes zafírkristály óraüveggel, valamint nemesacél óracsattal készült. Korona védővel és menetes koronazárral szerelt óra 200 méterig vízálló, így tökéletes választás úszáshoz, vízi sportokhoz vagy akár búvárkodáshoz is.

DS koncepció: a Certina korszakalkotó találmánya

A Certina sokat dolgozott azon, hogy óráit különlegessé tegye, és továbbra is sokak számára elérhető legyen. A gyár mindig is merész karórákat készített és ezt tovább fokozta az 1959-ben levédett DS rendszerrel, ami óráik megbízhatóságát nagyon magas szintre emelte.

Természetesen volt a piacon olyan modell, mely hasonló paraméterekkel rendelkezett, de rendszerint magasabb áron kerültek forgalomba, így vásárló közönségük erősen korlátozott volt.

A Certina szélesebb rétegeket szólított meg, és aki birtokolhatott egy ilyen órát, olyan teljesítményeket várhatott el tőle, amivel a drágább órák sem dicsekedhettek. A DS rendszer egy egyszerű ötletből ered. A futóművet nem rögzítették közvetlenül, hanem egy gumigyűrűt helyeztek el a szerkezet és a tok közé. Ez az egyszerű találmány tette a Certinát azzá ami! A mérnökök nem csak az óramű körül helyeztek el gumi O gyűrűt, hanem a korona és a hátlap is vaskos tömítéseket kapott. Később bebizonyosodott, hogy a gumi lassan elöregedik és így a futómű körül az O gyűrűt először műanyagra, majd a modern idők nagyobb igénybevételei miatt acélgyűrűre cserélték. A DS koncepció további alkotó elemei a Zafír óraüveg, ami erős igénybevételeket is kiáll, valamint a menetes korona és hátlap, illetve a szerkezetet burkoló acéllemez. Az idők folyamán több neves gyártó is átvette e rendszer főbb elemeit és az egész világon elterjedté vált a Certina korszakalkotó találmánya.

 

Hasonló termékek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.