Szűrő

Ár

Minimum ár Ft

Maximum ár Ft

Nem

Működési elv

Óratok

Óratok formája

Szíj/csat

Számlap szine

Vízállóság

Különleges tulajdonságok

2012

A grencheni helyi múzeumban megnyitják a FORTIS centenáriumi kiállítását. A „Grenchenből az űrbe – 100 éves a FORTIS” című kiállítás márciustól szeptemberig volt látogatható, időutazást ígérve a márka izgalmas múltjába.

A 100. évfordulót a FORTIS egy új kaliberrel, a kronográf, GMT és ébresztő funkcióval rendelkező F-2012-vel ünnepli. Az F-43 FLIEGER CHRONOGRAPH ALARM GMT karórában bemutatkozó kaliber a fentieken kívül napszak- és két járástartalék kijelzéssel, valamint kronométer tanúsítvánnyal is rendelkezik.

2011

Véget ér a Mars 500 küldetés. Pontosan 520 nap után, november 4-én a küldetés sikerrel zárul.

A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Designt másodszorra is jelölik a hivatalos német állami formatervezési díjra.

A B-47 BIG BLACK elnyeri a Good Design Award díjat.

2010

A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Designt jelölik a hivatalos német állami formatervezési díjra. A jelölteket német állami szervek állítják, a megmérettetésre nem lehet jelentkezni.

Az európai és az orosz űrügynökség illetve az IMBP (Institute for Biomedical Problems) hat kiválasztottat indít június 3-án egy szimulált Mars-utazásra.

Moszkva melletti területen megkezdik a szimulált Mars-utazást, a Mars 500 küldetést, amely során a kiválasztott személyeket 520 napra elzárták a külvilágtól. A FORTIS ez alkalomból elkészítette a limitált példányszámú B-42 BLACK MARS 500 karórát.

A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Designt a RED DOT formatervezési díj „honourable mention” fokozatával  tüntetik ki. A jelentős és sokak által áhított Red Dot design awardot a németországi Essenben lévő Design Zentrum Nordrhein Westfalen ítéli oda, amely 1955 óta ismeri el a RED DOT-tal a nemzetközileg is kiemelkedő formatervezési megoldásokat.

A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Design az iF formatervezési díjat is megnyeri. Nemzetközi összetételű zsűri ítéli oda a díjat, amelyet világszerte elismernek.

2009

Az Athenaeum Museum Chicago "GOOD DESIGN AWARD" 2009 díjat ítél a FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Design órának. A GOOD DESIGN díj a szakma legrégebbi és legelismertebb díja. Edgar Kaufmann jr, a MoMA egykori kurátora és Eero Saarinen, illetve Charles és Ray Eames építészek alapították 1950-ben.

FORTIS a MARS 500-on. Egy marsi utazást szimulálandó, szűk körletben összezárva 6 személy 105 napot tölt el. Ez a felkészülés az 520 napos kísérletre. FORTIS a küldetés hivatalos szállítója, és ennek tiszteletére megalkotják a B-42 OFFICIAL COSOMONAUTS MARS 500 TITANIUM limitált példányszámú karórát.

Az „Aerokurier” (német pilóta magazin) a „Best Brands 2010” olvasói verseny „pilótaórák” kategóriájában a FORTIS második helyen végez.

2008

A hannoveri vásáron rendezett Spacetransfer 08 kiállításon sikeresen veszik az új GTS rendszer rádiójeleit.

Egy FORTIS B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH TITAN CARBON is jelen van a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, amikor az európai COLUMBUS kutatómodult csatlakoztatják.

“Az Arany Billegő” (németországi díj) versenyen a FORTIS két kategóriában is a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH ALARM PLATIN-nal és az új FORTIS B-42 FLIEGER ALARM-mal a második helyen végez.

Jean Tinguely svájci művész négy kinetikus szobra koronázza meg az Automobile Club de Monaco oldtimer kiállítását.  SAS Albert II Monaco herceg kapja a művész által tervezett, 100 példányra limitált FORTIS PIT STOP első példányát.

2007

A FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH ALARM PLATIN limitált példányszámú óra a második helyen végzett a 25.000 euróig kategóriában a "Goldene Unruh" választáson (évente megrendezett német óra választás).

A Portugál Légierő a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH-ot választja jubileumi órájaként, ezzel ünnepelve a Brisontes század fennállásának 50. évfordulóját.

A Csillagvárosban 15 évvel ezelőtt megkezdett első tesztek után a B-42 automata kronográfok immár harmadik generációja kíséri figyelemmel az ISS épülését.

A FORTIS B-42 PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH kíséri 35 napos Arctic Summits expedíciójukon George Csakot és Dominik Rindet.

2006

A MAXUS 7 fedélzetén számos kísérleti berendezéssel egyetemben egy FORTIS B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH is 13 percig több száz kilométeres magasságban, a súlytalanság állapotában ketyeg.

2004

Pontosan 10 évvel első űrrepülése után, a FORTIS újra az orosz űrügynökség emberes küldetéseinek kizárólagos szállítója. Nem sokkal később a B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén lebeg.

A "1st European Aviation Watch Award” nyertese a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH.

"Négy év, négy tél, 11.000 km, 700 nap gyalog az északi tundrán, 10 millió lábnyom a hóban..." ezek a gondolatok kísérték Gilles Elkaim egyedülálló kalandjának utolsó 28 kilométerét. Ezen a vad és példa nélküli úton, amelyet az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig végig az északi sarkkör fölött tett meg, a francia kalandor egy FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH-ot viselt.

2003

Az új FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH bemutatója a tetszetős B-42 dizájnban.

2002

12.954 méteres magasság - világcsúcs. AS 350B "Ecureuil" típusú helikopterével a francia pilóta, Fred North helikopterek számára új magassági világcsúcsot állított fel. Az útján egy FORTIS B-42 PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH kísérte.

2001

GTS - Global Transmission Services

Az első GTS kísérlet az ISS Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A FORTIS az európai űrügynökséggel, az ESA-val továbbá a német Lég- és űrügyi Központtal, a DLR-rel és a DaimlerChrysler Forschunggal együttműködve támogatja egy új rádiójel kidolgozását, amellyel a világ karóráit az űrből sugárzott jellel szinkronizálják majd.

Első hely az International Watch Awardon. Japánban a FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH nyerte el a "BEGIN" óra magazin első helyét az űrórák kategóriában.

"Kék Bolygó Csillaga"

FORTIS ezt a kitüntetést kapta az orosz űrügynökségtől, a Roskosmostól, az űrutazásra alkalmas mechanikus kronográfok kifejlesztése terén elért eredményeiért.

A PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH a Magyar Légierõ hivatalos karórája.

2000

Millenniumi Déli-sark expedíció.

1999-2000 szilvesztere: az osztrák Ernst Zinnhobler első európaiként hajt végre extrém ugrást a déli sark fölött. Fagyos 5000 méteres magasságból ugrott, sebessége pedig elért a 250 km/h-t. Útján egy FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH kísérte el.

FORTIS SPACEMATIC – The Next Generation. A FORTIS ezzel a kollekcióval látványosan lépett be az új évezredbe.

1998

Világviszonylatban az első automata kronográf integrált mechanikus ébresztő funkcióval, EP0806712 szabvány.

1997

A FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH a német-orosz MIR 97 küldetés hivatalos órája.

1995

30.000 méteres magassági rekord egy FORTIS kronográffal, amelyet Alexander Garnajev és Alexander Paringaux viselt, miközben a kétüléses széria (tehát kísérleti célokra nem átalakított) MiG-25 PU gépükkel repültek.

1994

Átfogó, a modern fizika határait feszegető kísérleteket követően a FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH Csillagvárosban a kozmonauták hivatalos felszerelési eszközévé vált. Az első Euromir küldetés nemzetközi személyzete FORTIS Cosmonauts Setben kapta az órákat. Az első automata kronográf nyílt űrben, tehát az űrállomáson kívül is.

1988

iF Product Design Award kétszeres győztese.

1987

75 éves a FORTIS. A FLIEGER AUTOMATIC kollekció újbóli bevezetésével a márka trendet indít el.

1975

"FLIPPER quartz leader" – a karóra divatos kiegészítőként való újjáértelmezése. A FORTIS CONTAINER® SWISS rendszert színes, könnyen cserélhető szíjakkal látják el. Olyan neves emberek viselik az órákat, mint a Rolling Stones tagjai, Roman Polanski, Leonard Bernstein és Roger Moore. A 80-as évek szaksajtója „a műanyag órák arisztokratájának” nevezi az órát.

1965

A FORTIS bemutatja az első svájci műanyag tokozású karórát, a „FLIPPER”-t.

1962

Egy amerikai űrküldetés hét képviselője teszteli a Spacematic Automatikot, amelyet kifejezetten extrém hőingadozások és egyéb környezeti hatások elviselésére terveztek.50 éves a FORTIS – bemutatják a Stratoliner jubileumi modelt.

1959

Indiában a FORTIS az egyik legkedveltebb márka.

1958

Tokióban az órásszövetség képviselői és 600 órás gyűlik össze, hogy november 26-án a Yamaha csarnokban ünnepeljék a FORTIS napot. A FORTIS képviselői bemutatják az első elektronikus szabályzót, a “BEP”-et.

1956

A FORTIS az első vízálló alarm kronométerrel nyeri meg a svájci Hivatalos Időméréstechnikai Intézet kronométer versenyét, a legrangosabb ilyen megmérettetést.

1943

A FORTIS komoly technológiai tudással rendelkezõ svájci óramárkák közé tartozik. A kivételes pontosságú kronográfok gyártása mellett a márka bemutatja első vízálló karóráját.

1937

Az alapítás 25. évfordulóján megindul az első kronográfok gyártása.

1926

Megindul a legendás HARWOOD, a világ első automata felhúzású karórájának gyártása.1912Walter Vogt megalapítja vállalkozását a svájci Grenchenben.

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.