Szűrő

Ár

Minimum ár Ft

Maximum ár Ft

Nem

Működési elv

Óratok

Óratok formája

Szíj/csat

Számlap szine

Vízállóság

Különleges tulajdonságok

Rado svájci órák hivatalos üzletből, a Babós Óraszalonból.

Rendeljen high-tech anyagból készített Rado karórát, 2 év jótállással, hivatalos forrásból! Óriási készletünkről már akár másnap kiszállítjuk a megrendelt órát.

1
1

A siker alapkövét a Rado 1962-ben rakta le a világ első karcálló órájának bemutatásával. Ami először némi hitetlenkedéssel fogadtatott az néhány év múlva átütő sikert ért el. A technikát és az anyagjellemzőket figyelembe vevő új terület tette lehetővé az emberiség régi óhajának megvalósítását: valami olyat birtokolni, amely szépségét és értékét behatárolhatatlan időkig képes megtartani.

Miközben más cégek hagyományos anyagokat, aranyat, rezet vagy acélt alkalmaznak, a Rado karcolásálló modern anyagokat, keményfémet, zafírüveget, high-tech kerámiát és ipari gyémántot használ. Ezekből az anyagokból különlegesen egyedi karakterű órák születnek, egyrészt az alkalmazott anyagok jellegét, másrészt a tipikus, mindennemű kompromisszum nélkül csak a lényegre hagyatkozó Rado - formát viselve magukon.
 

ANYAGOK, MELYEKBŐL AZ ÁLMOK SZÜLETNEK

 HIGH-TECH KERÁMIA

A szuper alapanyag, a high-tech kerámia az utóbbi években valóságos diadalmenetet járt be. Az orvostudomány és a Forma 1 mellett a világűrkutatásban elterjedt alkalmazása tette ismertté. A high-tech kerámiák nagy hőálló képességük, karcolás- és kopásállóságuk mellett bőrkímélő tulajdonsággal rendelkeznek.

 

 HIGH-TECH GYÉMÁNT

Több éves intenzív munkával a Rado technikusoknak sikerült elemi szénből nanokristályos gyémántcsírákat előállítani. A folyamat optimálásával ezek a gyémántcsírák homogén gyémántrétegként váltak ki a formaadó keményfém komponenseken. Az eredmény: a high-tech gyémánt - a keménység és örökkévalóság non plus ultrája. 

 

 KARCÁLLÓ ZAFÍRÜVEG

A zafírüveg ipari előállításának alapja szintén egy por halmazállapotú anyag, amely 2050 C hőmérsékleten zafírkörtévé kristályosodik. Ebből a formából precíziós gyémántmarókkal lemezeket választanak le. Ezt követően az üveglemezeket méretre vágják, csiszolják és felpolírozzák. Az eredmény egy tiszta, magas ellenálló képességű "védőpajzs", mely a Rado órákat végérvényesen megvédi a karcolásoktól.

 

 KARCÁLLÓ KEMÉNYFÉM

A Rado keményfém előállítása bonyolult technológiát igényel: A wolfram - ill. titánkarbid port 1000 bar nyomás alatt préselik nyers formává. Ezt követően a munkadarab a szinterező kohóban 1450 C hőmérsékleten nyeri el végleges formáját. Az ezt követő több tucat munkafázis után születik meg a briliáns fényű Rado keményfém.

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.