Akció!

Citizen Elegance Lady Női Óra

Női
Rozsdamentes acél óratok (316L)
Bőrszíj
Eco-Drive szerkezet
Ásványi üveg
3 bar (30 m) cseppálló
Cikkszám: FE1081-08E Kategória:
Hosszúság: 29.5 mm
Szélesség: 29.5 mm
Magasság: 8.5 mm

Citizen Elegance: Klasszikus vonalvezetésű japán óra a nagy múltú Citizen kínálatából.

33.520 Ft

Készleten

Termék leírás

Citizen Elegance: Klasszikus, elegáns óra a japán Citizen cégtől. Idő és dátum funkcióval ellátott, megbízható, fényenergiával (Eco-Drive) működő, japán quartz szerkezettel rendelkező, sötét számlapos óra, mely nemesacél óratokkal, edzett ásványi óraüveggel, valamint bőrszíjjal készült. Eco-Drive szerkezet: Környezetbarát technológia, a fényenergiát hasznosítja. A számlap alatt található szollárcella bármilyen típusú fényt képes átalakítani elektromos árammá, mely ezután az akkumulátorban tárolódik. Az óra az akkumulátortól kapja a működéshez szükséges energiát. A titán-líthium alapú akkumulátor nagy tárolókapacitású, kis méretéhez képest, egyszeri teljes feltöltéssel, modelltől függően, 4 hónaptól, akár 7 évig is képes a folyamatos működéshez szükséges energia tárolására úgy, hogy nem éri fény az órát.

További információk

Tömeg 150 g
Méretek 29,5 × 29,5 × 8,5 mm
Nem

Szíj/csat anyaga

Óratok anyaga

Óraüveg

Szerkezet

Vízállóság

Működési elv

Óratok

Óratok formája

Számlap szine

Szíj/csat

A múlt század elején, egészen pontosan 1924-ben, a japán Shokosha Kutatóintézetben készített zsebórával indult útjára a CITIZEN sikertörténete. Shimpei Goto az akkori tokiói polgármester az új órát a jól csengő CITIZEN névre keresztelte, melynek jelentése állampolgár volt. Mivel az óra a húszas évek derekán sokak számára csak egy elérhetetlen álomnak, luxuscikknek számított, így a névválasztás üzenetértékkel bírt:
“Egy nap minden állampolgárnak legyen órája a világ bármely országában is él!”
Ez volt talán a legfontosabb mérföldkő a CITIZEN WATCH Co., Ltd. életében, hiszen ettől a ponttól számítjuk a társaság történetét.
A cég filozófiája azóta sem változott: elérhető áron, jó minőségű órát gyártani a „Citizenek” – polgárok részére. Sok-sok év telt el azóta és az álom valóra vált. A világon ma már mindenki számára elérhető cél, hogy órát viseljen. A vágy így alakult át szükségletté, a CITIZEN pedig a legnagyobb óragyártók példaképévé.
Főbb állomások:
1924 Megszületik az első CITIZEN óra, zsebóra formájában.
1931 Elkészül az első CITIZEN férfi karóra.
1952 Az első CITIZEN naptáras óra megjelenik az órapiacon.
1956 júniusában a CITIZEN megrendezi az új modellbemutatóját, mely sokkolja a résztvevőket. A magasba szálló helikopterből kidobott PARASHOCK nevet viselő modell a becsapódást követően problémamentesen működik tovább. A bemutató sikere szélvihar erejével söpör végig a Japán szigeten. Bemutató bemutatót követ. A bizalom egyre jobban erősödik a CITIZEN és az általa alkalmazott technológia felé.
1958 CITIZEN elkészíti az első japán ébresztős, majd egy évvel később az első japán vízálló órát.
1962 A CITIZEN gyár a mechanikus szerkezeteinek gyártását olyan magas szintre emeli, hogy sikerül megalkotnia a világ akkori legvékonyabb, óra-, perc- és másodpercmutatós karóráját. Megkapják a hivatalos chronométer bizonyítványt.
1963 Parawater. CITIZEN elhatározza, hogy kifejleszti az első olyan órát, mely teljes mértékben ellenáll a víznek. Egy a Csendes Óceánon horgonyzó hajóról speciális bóját engednek le, melynek vízben lévő részére tucatnyi órát erősítenek. A kísérletben részt vett órák jeles bizonyítványt kapnak, a próbát sikeresen kiállták.
1965 CITIZEN az első a világ óragyártói közt, aki szuperlapos kivitelű 4,48 mm-es szerkezetet gyárt.
1967 CITIZEN világújdonsággal jelentkezik: az első kvarckristály vezérlésű elektronikus karórával. Hosszú kutatások eredményeként 1975-re elérik az évi kevesebb, mint 3 másodperces eltérést.
1975 Piacra kerül a magas frekvenciájú “CITIZEN Mega Quartz” analóg óra, ami évente csak 3 másodpercet tér el, így elnyeri a világ legpontosabb órája címet.
1976 CITIZEN kifejleszti a világ első fényenergiát hasznosító óráját.
1977 Megjelenik Japán első LCD kijelzős karórája ébresztővel, stopperrel és naptárral “CITIZEN Quartz Calculator” márka néven.
1978 A 790-es CITIZEN Quartz, az első olyan szuperlapos kivitelű óra, melynek vastagsága nem haladja meg az 1 mm-t! Ugyanebben az évben piacra kerül a “CITIZEN Quartz Digi-Ana”, amiben kombinálják az LCD kvarcórát az analóg órával.
1980 CITIZEN kifejleszti a legkisebb női analóg kvarcórát, melynek befoglaló mérete: 9x7x2 mm.
1981 CITIZEN bemutatja a világ első karóráját belső IC hőmérsékletméréssel.
1982 Professional Diver 1, 300 M néven kerül piacra a világ első nyomásnak is ellenálló órája.
1985 Megszületik a CITIZEN Promaster Aqualand modell, mely az első elektromos, mélységmérő szenzorral ellátott búváróra.1986 CITIZEN világelsővé válik az óraszerkezet gyártók közt.
1987 CITIZEN antiallergén, bőrbarát Titánium órát dob piacra “Attesa” néven. Ebben az évben megjelenik a “Voice Master VX-2” a világ első hangfelismerő karórája.
1989 CITIZEN kifejleszti a Promaster Alti-Chron modellt, mely az első profi magasságmérővel ellátott óra.
1993 Abszolút világelsőként a CITIZEN bemutatja a rádiójel vezérelt órát, mely egyszerre több adó jelét képes venni.
1994 CITIZEN bemutatja a Hyper Aqualand modellt, mely az első PC-hez csatlakoztatható búváróra.
1995 CITIZEN bemutatja a Crono Eco-Drive modellt, mely a világon az első fényenergiával működő, multifunkciós óra. Új fejezet nyílik a cég életében, hiszen napjainkban az Eco-Drive technológiával készült modellek a kollekció egyre nagyobb százalékát teszik ki. A működésükhöz szükséges energiát egy alternatív erőforrás – fényenergia – hasznosításával nyerik. Ez nemcsak környezetbarát, de kényelmes is, hiszen nincs többé szükség elemcserére. Egy évvel később a Japán Környezetvédelmi Szövetség, e környezetkímélő kezdeményezést a környezetbarát termékeknek járó “Eco Mark” jelöléssel honorálja elsőként az óramárkák közül.
1998 Megszületik a CITIZEN Eco-Drive Duo, mely az első hibrid óra. Fényenergiát vagy a mozgásból származó energiát alakítja át a működéshez szükséges energiává.
1999 CITIZEN bemutatja az Eco-Drive Thermo modellt, mely a környezet és a testhőmérséklet közti különbségből nyeri a működéshez szükséges energiát. Ugyanebben az évben bemutatásra kerül a világ első fényenergiával működő, rádiójel vezérelt órája.
2002 CITIZEN elkészíti 4,4 mm tokvastagságú Eco-Drive szerkezetes modelljét.
2003 CITIZEN megalkotja a világ első teljes mértékben acéltokos, belső antennával felszerelt rádióvezéretlt karóráját, amely hazánkban is nagy sikert arat.
2004 CITIZEN bemutatja világ legvékonyabb rádiójel vezérelt óráját.
2005 CITIZEN elkészíti a világ első analóg töltöttség szint kijelzővel ellátott Eco-Drive szerkezetes óráját, melynek “A tökéletes chronograph” nevet adja.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down