Maurice lacroix aikon pvd 42mm limited edition férfi óra

Férfi
Rozsdamentes acél óratok (316L) PVD bevonattal
Kaucsuk szíj
Automata szerkezet
Zafír kristály üveg
20 bar (200 m) nyomásig vízálló
Korlátozott kiadás
Cikkszám: AI6008-PVB00-330-2 Kategória: Címke:
Hosszúság: 42.0 mm
Szélesség: 42.0 mm
Magasság: 11.0 mm

A szíj mérete: 25mm

Building on the success of the AIKON, Maurice Lacroix’s urban watch, the brand from the Franches Montagnes
is pleased to unveil the AIKON PVD which is offered in two variants, both limited to 888 pieces each. As the name suggests, the case of each model is executed in PVD, exhibiting a metallic sheen. Furthermore, each dial is endowed with a Clous de Paris motif. These new models uphold the attributes synonymous with the popular urban watch, while simultaneously delivering a new contemporary look.

912.000 Ft

Készleten

Termék leírás

In 2016, within the confines of the Maurice Lacroix Manufacture, the creative team applied the finishing touches to a new model. Inspired by the Calypso, a hugely popular timepiece during the 1990s, the team began brainstorming, eager to find a suitable name for their important new model. Eventually, ‘AIKON’ was chosen, a brand name that has since become a byword for urban luxury. The collection has proved a huge success for the luxury marque and the number of references has grown to encompass mechanical watches, offered in an array of sizes, colours and materials. Moreover, Maurice Lacroix has released models featuring a variety of complications as well as skeleton options. Underpinning the continuous evolution of the AIKON is Maurice Lacroix’s unwavering quest to ‘be inventive’, a mindset that pervades all areas of the firm.

Upholding this creative spirit, Maurice Lacroix is pleased to release two new variants, each dressed in a suit of stylish, glossy hues. Both watches are coated in PVD, exhibiting a bewitching metallic sheen in an array of light conditions. One version, measuring 39mm in diameter, is presented in midnight blue, while the other is housed in a 42mm case executed in gunmetal grey. Both timepieces feature a colour-coordinated fumé dial adorned with a Clous de Paris motif. The dial tone is lighter at the centre and assumes a darker shade near the periphery of the display. The AIKON PVD succinctly imparts the essentials of time, namely, hours, minutes and seconds, making it ideal for those wearers who appreciate simplicity.

További információk

Tömeg 150 g
Méretek 42,0 × 42,0 × 11,0 mm
Különleges tulajdonságok

Működési elv

Nem

Óratok

Óratok anyaga

Óratok formája

Óraüveg

Számlap szine

Szerkezet

Szíj/csat

Szíj/csat anyaga

Vízállóság

Limitáció

888 db

1961-et írunk amikor Saignelégier-ben a márka jogelődjét Desco von Schulthess AG néven megalapították. A főként összeszereléssel és egyedi megrendelések teljesítésével foglalkozó vállalkozás a kiváló szakértői gárdájának köszönhetően 1975-ben, Ausztriában mutatta be az első Maurice Lacroix márkanevet viselő modelljét, amely remek fogadtatásnak örvendett.
Ezt követően ’76-ban Spanyolországban majd ’79-ben Németországban is bemutatkozott a márka.
Az akkori modellpaletta nagy erőssége volt, hogy a középáras szegmensben átlagon felüli órákat vonultatott fel, aminek köszönhetően az akkori versenytársakat rövid időn belül le tudta körözni és így a márka ismertsége és a kereskedelmi hálózata is rohamos fejlődésnek indult. A gyár a fennmaradásának és növekedésének érdekében akkortájt szokatlan utat választott és a nagy számban terjedő quartz szerkezetekkel szerelt órák helyett továbbra is a mechanikus szerkezetekre helyezte a hangsúlyt. Ezzel a döntésével alapozta meg az 1990-ben bemutatott Masterpiece családot ahol az igényesen kialakított külsőségek mellett a belső értékek a meghatározók. Mindegyik darab egy igazi gyöngyszem, egy igazi mestermű.
Ezen eredeti értékek megtartásával, az órákkal szemben támasztott igényeink legmagasabb szintű kielégítésével a gyár célkitűzése, hogy kategóriájában továbbra is egyedülálló modellekkel növelje a svájci óragyártás kiváló hírnevét.
Sikeres családtagjai közül, a Pontos család a sportos eleganciát, míg a Le Classique család a hűvös eleganciát hivatott képviselni. Amellett, hogy nagy hangsúlyt fektet a mechanikus órákra, nem feledkezett meg a quartz órákról sem. Ebben a kategóriában a közkedvelt Eliros család és a hölgyek nagy kedvence, a Fiaba kollekciója említésre méltó. 2018-ban, az addig csak quartz szerkezetekkel szerelt Aikon család mechanikus kollekciója is debütált, sokak nagy örömére.
Az elmúlt években számos rangos díjjal jutalmazták a márka több modelljét is ami köszönhető a manufaktúra saját fejlesztésű szerkezeteinek és az alkalmazott különleges design elemeinek egyaránt.
Memoire1
2008-ban a világon elsőként mutatta be a Maurice Lacroix azt a mechanikus óraszerkezetet, amely a stopper funkciót választva a mért részidőt memóriaadatként képes megjegyezni majd pedig ismételten ezt a funkciót választva a memóriában tárolt adatot megjeleníteni. A modellt Memoire 1 –nek keresztelték, utalva a funkcióra és annak a tároló kapacitására. Az óra azonban nem csak szerkezetében különleges, hanem az adatok megjelenítésében és azok leolvasásában is.
2010-től kezdve a Maurice Lacroix világszerte összesen körülbelül 220 alkalmazottal rendelkezik, és a világ több mint 60 országában mintegy 4000 üzletben van jelen.
Az elmúlt években számos híresség működött együtt a Maurice Lacroix céggel.
Többek között: Bob Geldof zenész, Ray Stevenson színész, James Magnussen úszó, Orlando Duque búvár, Jang Dong-gun dél-koreai színész, Justin Rose brit golfozó.
Maurice Lacroix hivatalos partnere az F.C. Barcelona csapatnak és Red Bull Cliff Diving World Series-nek is.

Arena Mall I.em.E-032 üzlet
1087 Budapest, Kerepesi út 9.
+36-30-639-8660
arena@babosszalon.hu
6720 Szeged, Kígyó u. 1.
+36 62 424-291
szerviz@babosszalon.hu
chevron-down